Elektrische fietsen

Artikelen 1 tot 9 van 62 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 9 van 62 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Elektrische fietsen zijn fietsen met een motorische ondersteuning. U trapt en de motor zorgt ervoor dat u gemakkelijker vooruit komt. Hierin onderscheidt een elektrische fiets zich van een snor- of bromfiets waarbij niet getrapt moet worden. De mate van ondersteuning is bij iedere elektrische fiets eenvoudig in te stellen op het display. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zwaardere ondersteuning wanneer u veel tegenwind heeft of heuvel op moet fietsen, en voor een lagere ondersteuning wanneer u op een vlak terrein zonder wind fietst. 

Binnen de elektrische fietsen worden verschillende soorten motoren onderscheiden: voorwielmotoren, middenmotoren en achterwielmotoren. Voorwielmotoren zijn geschikt als alledaagse e-bike. De ondersteuning is comfortabel en gelijkmatig en uitermate geschikt voor korte afstanden. Middenmotoren worden gebruikt om de fiets extra krachtige ondersteuning te bieden. Tevens liggen deze motoren in het zwaartepunt van de fiets waardoor deze een perfecte wegligging heeft. De middenmotor is uitermate geschikt voor het rijden van grote afstanden en het fietsen in heuvel- of berglandschap. De achterwielmotor wordt meestal bij sportieve elektrische fietsen gebruikt. Fietsen met een achterwielmotor hebben altijd een derraileurversnelling waardoor de fiets heel licht trapt. Ook deze fiets is uitermate geschikt voor grote afstanden en fietsen in berg- of heuvellandschap.

Bij veel E-bikes heeft u een accu keuze mogelijkheid. Dit houdt in dat u zelf kunt kiezen welke actieradius u graag bij uw fiets wilt hebben. De actieradius van een fiets wordt aangeduid in Wh. Bij een 300 Wh accu kunt u ca. 60 km rijden en bij een 400 Wh accu ca. 80 km. Doordat u de actieradius kunt kiezen komt u niet voor verrassingen te staan.

Belangrijke aandachtspunten bij het aanschaffen van een elektrische fiets zijn de plaatsing van de motor, de kracht van de motor en de actieradius (capaciteit) van de accu. Uitgebreide informatie over elektrische fietsen kunt u vinden op de e-bike pagina.